Wikiplayer

vineri, 5 august 2011

Cercelusi


   Sint cercelusii mamei, care se rasfata in umbra curtii, pe veranda. Imi plac, sint ca niste clopotei dichisiti, fragili si plini de gratie. Le place umbra si pamintul umed, conditii greu de gasit in curtea mea. Dar ii am in vedere .











23 de comentarii:

  1. ce frumosssssss....e acasaaa...nu ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca as face vreodata vreo colectie de flori, aceeia ar fi cerecelusii. Sunt inebunita dupa ei, dar, ca trebuie sa existe si un dar, am renuntat la ei, din cauza musculitei albe de sera.
    In anii trecuti am avut niste exemplare luxuriante, superbe, dar, dupa atacul de anul trecut in solar al musculitei, am renuntat la ei, i-am lasat afara asta iarna si nu a scapat decat un exemplar care a stat in beci, la adapost, dar si pe acela il tin sub observatie stricta :))
    Mai am pe terasa laboratorului unde lucrez cateva exemplare, pline de musculite, pe care le-am stropit ieri cu solutie de detergent lichid, dar am obosit sa ma lupt cu acesti daunatori. Si nu m-ar deranja daca ar sta numai pe ei, dar se extinte si la celelalte flori si mai rau, la legume.Pana si pe Datura, care este toxica :(
    Mama ta are niste exemplare frumoase si vad si begonii frumoase, ca si acestea imi plac :))
    Hai ca vorbii prea mult, pupici!!

    RăspundețiȘtergere
  3. superbi! mie imi e frica sa-mi mai cumpar, dupa ce s-au umplut in iarna de purici si mi-au imbolnavit si celelalte plante.

    RăspundețiȘtergere
  4. spettacolari le tue fucsie...guardare le foto con questa musica in sottofondo, sembra quasi che diventino piccole ballerine e che facciano una danza solo per me... Un abbraccio

    RăspundețiȘtergere
  5. Vasi, mama nu s-a plins niciodata de musculite. Ai incercat, doar cu solutie de detergent lichid ? Eu as da si cu macerat de nicotina cu putin spirt si sapun de casa ( se pare, ca e mai bun decit sapunul lichid ). Dar, eu vorbesc din afara, ca nu m-am luptat cu musculitele astea defel.
    La mine, sufera de cald. Trebuie, sa le pregatesc un coltisor umbrit si pe urma mai vedem ...
    Am vazut un cercelus enorm, care crestea pe marginea trotuarului, la Londra. Nu stiu, cit de des se ocupa cineva de el. Si era sanatos si " fara pata ".
    Nu te da batuta ! O sa scapi de musculite !!! Daca gasesc vreun leac, iti dau de veste.

    RăspundețiȘtergere
  6. Cristina, purecii sint usor de combatut. Doar, ca trebuie, sa perseverezi. Eu zic, sa mai incerci. Sint multe de invatat, despre cresterea plantelor. Incet, incet si cu rabdare ! Daca iti plac, o sa reusesti !

    RăspundețiȘtergere
  7. şi-ai mei sunt absolut minunaţi
    şi n-au fost bolnavi niciodată
    am să-i fac şi eu vedete cît de curînd deşi o fotografie, timidă, am publicat deja

    RăspundețiȘtergere
  8. Anul trecut am incercat muuulte solutii, usturoi, ardei iute,multe. Pe moment e bine, dar afurisitele de musculite, care scapa, fug la alte plante si legume. Cristina stie, ca ne-am cantat una pe alta :))
    Multumesc de incurajare!

    RăspundețiȘtergere
  9. Ornella, grazie ! Piccole ballerine ...un'immagine cosi bella ... sono le piante di mia mammma. Un abraccio, anche a te. Ti auguro, un buon fine settimana !

    RăspundețiȘtergere
  10. Cella, neaparat, poze !!! De cercelusi, nu ma satur, niciodata ...

    RăspundețiȘtergere
  11. Vasi, atunci faci pauza citiva ani si incerci din nou. Eu asa fac, cind dau in bara cu o planta, ce imi place mult.

    RăspundețiȘtergere
  12. Wow cât sunt de frumoși!
    Un weekend excelent draga mea!
    P.S.a fi onorată să te am și
    eu în lista mea de persoane
    interesate,mulțumesc.
    Te îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  13. Elena, asa-i ca-s minunati ? Un sfirsit de saptamina, plin de clipe frumoase !
    O sa ma inscriu, i-me-diat !!!
    Te imbratisez, virtual !

    RăspundețiȘtergere
  14. Eu nu m-am plans de musculite albe,pentru ca nici n-am avut timp suficient.Ai stat asa de putin acasa, am vrut sa-ti spun ,ca din cauza ploilor s-au inmultit si musculite albe.Exista un insecticid ,care combate musculita se numeste Mospilan 20 SG .Plicul se dizolva in 6 l apa .Eu le stropesc pe dosul frunzelor ,aproape saptamanal Icercati,perseverati!!!

    RăspundețiȘtergere
  15. Ooooh, I love those fuchsias. There are so many different kinds out there. My favorite in this post are the ones with the pink outer petals and the very dark purple inner petals. San Diego is also not a good climate for fuchsias. It is simply too hot and dry! Thanks for sharing!
    Christina

    RăspundețiȘtergere
  16. Christina, thank you ! We have the same problem - hot and dry summer. But, the fuchsias, are still beautiful ...

    RăspundețiȘtergere
  17. Musculita alba nu merge combatuta cu solutie de sapun (de potasiu este insecticidul pentru gradinari). Asa cum o febra mare nu o mai stapanesti cu aspirina, nici invazia de afurisite de muste nu o stopezi fara chimicale. LIDER a fost cel mai eficient din tot ce am folosit.

    RăspundețiȘtergere
  18. Stefana, bun sosit pe-aici .
    Si mama zice ca stropeste cercelusii cu ceva insecticid, da eu nu folosesc. Am dat acum citiva ani, cind am avut un atac de paianjen rosu la trandafiri. M-am simtit prost dupa, chiar daca mi-am luat toate precautile ( masca, manusi etc. ). De-atunci incerc sa evit chimicalele in gradina .

    RăspundețiȘtergere
  19. Are si mami un ghiveci cu cercelusi, din aceia cu mov, insa anul asta n-au inflorit deloc :(

    RăspundețiȘtergere
  20. Daiana, asa-i, ca sint niste flori minunate ?

    RăspundețiȘtergere
  21. Dani, these are the most beautiful “Queen’s Earrings” I’ve ever seen!

    Are those your mother’s? Then your love for gardening was inherited. I’ve been very busy with gardening at home and on “Matinho”, maybe because I’m not a specialist but an apprentice.

    Hugs and kisses

    BIA

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Yes, Bia, those fuchsias are growing on my mothers patio. It's a shady place perfect for such kind of plants. She has 300 pots, and in the winter, all are moved inside ...
      When you have a garden, it's always something to do ... you have two, so ... but I am glad to feel your enthusiasm . Gardening is such a wonderful, fun and rewarding way to spend your days.
      Hugs, my dear, and wishes for a lovely day !!!

      Ștergere